Junnujen viikkoajot

JUNNUJEN VIIKKOAJOT OVAT TAUOLLA OSALLISTUJIEN / VETÄJIEN PUUTTEEN VUOKSI.

Viikkoajot antavat nuorille mahdollisuuden harrastaa maastopyöräilyä hyvässä seurassa ja hienoissa maisemissa säännöllisesti vuoden ympäri. Suurin osa viikkoajoista starttaa Pirkkolan uimahallilta, jotta ajoihin osallistuminen myös omatoimisesti olisi helppoa. Ajot yleensä jaetaan kahteen osaan. Ensimmäisen tunnin aikana isommat junnut ajavat kovavauhtisen ja teknisesti haastavan lenkin. Seuraavan puolentoista tunnin osuudelle nuoremmatkin kuskit ovat tervetulleita – ajamme rauhalliseen tahtiin ja helpohkoja polkuja.

Junnujen viikkoajot

Viikkoajoissa pääpaino on itse ajamisella. Jokaisella lenkillä pyritään kuitenkin myös harjoittelemaan ajotekniikan eri osa-alueita. Pyöränhallinnan perustaitojen, kuten vaihteiden ja jarrujen käytön, odotetaan olevan jo hyvin hallinnassa Fillarinappulakoulun jäljiltä.

Uusien kuljettajien olisi hyvä käydä FNK:ssa ainakin muutaman kerran ennen viikkoajoihin osallistumista. Myös viikkoajoja kiertävät nuoret ovat FNK:n aktiivikoululaisia vanhempien junnujen ryhmässä. Viikkoajoihin ovat myös klubin aikuiset tervetulleita.

Kuten FNKssa, viikkoajoihin osallistuvalla pitää olla kypärä, hanskat ja ehjä polkupyörä, jossa on toimivat jarrut ja ilmaa renkaissa. Kypärän käyttö on pakollista.

Viikkoajot ovat klubin jäsenille maksuttomia.

Tiedusteluihin Junnujen Viikkoajoista vastaa seuran ajovastaava.