Ajotoiminta

MTBCF järjestää erilaisia ajoja ympäri vuoden, aina lyhyestä maastolenkistä usean päivän retkiajoon ulkomailla. Alta löydät kuvaukset eri ajoista, huomioi että osa niistä on tarkoitettu vain seuran jäsenille. Seuran Facebook-ryhmän aktiivinen seuraaminen kannattaa, sillä ajoseuraa on usein tarjolla myös virallisten ajojen ulkopuolella. Koska ajoissa on aina kyse liikuntatapahtumasta, muistathan asianmukaisen varustuksen. Ole myös ajoissa paikalla pyörä ajovalmiina.

Klubin ajot näkyvät myös MTBCF:n Tapahtumakalenterissa, jonka voit tilata itsellesi, jos käyttämäsi kalenterisovellus tukee iCal-formaattia.

Mikäli toivot, että klubi järjestää esim. aloittelijoiden ajoja tai jos olet halukas sellaisen vetämään, ota rohkeasti yhteyttä Markukseen, markus.lindqvist(at)hd-parts.fi

Aloittelijoiden ajot

Lajiin tutustuville tai lajin juuri aloittaneille suunnattu ajo. Helpossa maastossa harjoitellaan ajotekniikan perusteita. Vauhti on rauhallinen, jotta kaikki pysyvät mukana. Aloittelijoiden ajot ovat hyvä vaihtoehto tutustua klubin toimintaan ennen seuraan liittymistä. Ajoissa on aina ennalta nimetty vetäjä. Aloittelijoiden ajoja järjestetään pyyntöjen perusteella.

Klubikruisinki

Viikoittainen ajo läpi vuoden, kesällä klubikruisinkeja ajetaan maanantaisin ja talvella sunnuntaisin. Ajovauhti on kiireetön, maasto voi olla paikoin haastavaa. Klubikruisingeissa ei ole yleensä ennalta nimettyä vetäjää. Seuran jäsenyyttä harkitsevat ovat tervetulleita osallistumaan kahteen, kolmeen kruisinkiin tutustuakseen toimintaan. Klubikruisinki sopii kuljettajille, jotka ovat tutustuneet maastopyöräilyyn jo omatoimisesti, innostuneet lajista ja yhdessä ajamisesta.

Viikkoajot

Viikoittainen ajo läpi vuoden, kesällä viikkoajot ovat torstaisin ja talvella lauantaisin. Ajovauhti on reipas ja reittivalinnoissa suositaan haasteellista maastoa. Viikkoajo on tarkoitettu vain seuran jäsenille eikä niissä ole yleensä ennalta nimettyä vetäjää.

Junnujen viikkoajot

Viikoittainen ajo läpi vuoden seuran nuoremmille jäsenille ja heidän vanhemmilleen. Nuoret kuskit pitävät vauhdista ja haasteellisesta maastosta joten ajo ei sovi aloittelijoille. Nuorten lajia aloittelevien kuskien tulee osallistua ensin fillarinappulakouluun jossa opitaan maastopyöräilyn perusteet. Junnujen viikkoajoissa on ennalta nimetty vetäjä ja junnujen viikkoajot ovat tarkoitettu vain jäsenille.

Tekniikka-ajot

Ns. kutsuperiaatteella toimiva ajo, jossa harjoitellaan ajotekniikan eri osa-alueita. Harjoittelusta kiinnostuneet ilmoittavat keskustelupalstalla ajan ja paikan, ajon kutsuja toimii myös tekniikka-ajon vetäjänä. Tekniikka-ajot on tarkoitettu vain jäsenille.

Pimeäajot

Talven pimeällä ajanjaksolla torstaisin ajettava ajo, jossa poluilla suunnistetaan lamppujen avulla. Talvella sääolot voivat vaihdella nopeasti, joten epäsäännöllisyys kuuluu pimeäajojen luonteeseen. Pimeäajoissa on aina ennalta nimetty vetäjä. Pimeäajot on tarkoitettu vain seuran jäsenille.

Retkiajot

Retkiajot ovat yhden tai useamman päivän kestäviä tapahtumia, joista osa suuntautuu ulkomaille. Monet retkiajot ovat suosittuja seuran jäsenten keskuudessa, sillä ne ovat vauhdiltaan rauhallisia ja pääosassa on ulkoilusta nauttiminen hyvässä seurassa. Muista seuran ajoista poiketen osa retkiajoista vaatii ylimääräisiä järjestelyitä (esim. majoitus), joten osallistumisen edellytyksenä saattaa olla osallistumismaksu sekä erillinen ilmoittautuminen. Retkiajojen tarkemmat tiedot julkistetaan yleensä keskustelupalstalla ja ajot on tarkoitettu ainoastaan seuran jäsenille.

Tasamaa-ajot

Seuran jäseniltä löytyy myös maantiepyöriä ja seurauksena ovat syntyneet tasamaa-ajot. Niitä järjestetään hiukan harvemmin Facebookissa huudellen.