Ajotoiminta

MTBCF järjestää erilaisia ajoja ympäri vuoden, aina lyhyestä maastolenkistä usean päivän retkiajoon ulkomailla. Alta löydät kuvaukset eri ajoista, huomioi että osa niistä on tarkoitettu vain seuran jäsenille. Seuran Facebook-ryhmän tai whats app-ryhmien seuraaminen kannattaa, sillä ajoseuraa on usein tarjolla myös virallisten ajojen ulkopuolella. Koska ajoissa on aina kyse liikuntatapahtumasta, muistathan asianmukaisen varustuksen. Ole myös ajoissa paikalla pyörä ajovalmiina.

Klubin ajot näkyvät myös MTBCF:n Tapahtumakalenterissa, jonka voit tilata itsellesi, jos käyttämäsi kalenterisovellus tukee iCal-formaattia.

Aloittelijoiden ajot

Lajiin tutustuville tai lajin juuri aloittaneille suunnattu ajo. Helpossa maastossa harjoitellaan ajotekniikan perusteita. Vauhti on rauhallinen, jotta kaikki pysyvät mukana. Aloittelijoiden ajot ovat hyvä vaihtoehto tutustua klubin toimintaan ennen seuraan liittymistä. Ajoissa on aina ennalta nimetty vetäjä.

Viikkoajot

Klubin viikkoajot ajetaan kesäkaudella maanantaisin ja torstaisin, sekä talvikaudella lauantaisin ja sunnuntaisin. Maaston haastavuus vaihtelee lähtöpaikan ja vetäjän mukaan. Jonkinlaista maastopyöräilykokemusta on hyvä olla jo ennen näihin ajoihin tulemista, mutta myös vähemmän ajaneiden kuljettajien taidot otetaan huomioon. Seurasta kiinnostuneet voivat tulla pari kertaa kokeilemaan, miltä meininki maistuu ja mikäli se miellyttää, liittyä seuran jäseneksi. Viikkoajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta ei siitä haittaakaan ole. Facebook-sivuillamme on yleensä ketju mihin voi hihkaista tulevansa.

Tekniikka-ajot

Ns. kutsuperiaatteella toimiva ajo, jossa harjoitellaan ajotekniikan eri osa-alueita. Harjoittelusta kiinnostuneet ilmoittavat keskustelupalstalla ajan ja paikan, ajon kutsuja toimii myös tekniikka-ajon vetäjänä. Tekniikka-ajot on tarkoitettu vain jäsenille.

Pimeäajot

Talven pimeällä ajanjaksolla torstaisin ajettava ajo, jossa poluilla suunnistetaan lamppujen avulla. Talvella sääolot voivat vaihdella nopeasti, joten epäsäännöllisyys kuuluu pimeäajojen luonteeseen. Pimeäajoissa on aina ennalta nimetty vetäjä. Pimeäajot on tarkoitettu vain seuran jäsenille.

Retkiajot

Retkiajot ovat yhden tai useamman päivän kestäviä tapahtumia, joista osa suuntautuu ulkomaille. Monet retkiajot ovat suosittuja seuran jäsenten keskuudessa, sillä ne ovat vauhdiltaan rauhallisia ja pääosassa on ulkoilusta nauttiminen hyvässä seurassa. Muista seuran ajoista poiketen osa retkiajoista vaatii ylimääräisiä järjestelyitä (esim. majoitus), joten osallistumisen edellytyksenä saattaa olla osallistumismaksu sekä erillinen ilmoittautuminen. Retkiajojen tarkemmat tiedot julkistetaan yleensä keskustelupalstalla ja ajot on tarkoitettu ainoastaan seuran jäsenille.

Tasamaa-ajot

Seuran jäseniltä löytyy myös gravel/maantiepyöriä ja seurauksena ovat syntyneet tasamaa-ajot. Niitä järjestetään Facebookissa huudellen.