Ohjeita jäsenille

Tervetuloa maastopyöräseura MTBCF ry:n toimintaan!

Ilmoitathan jäsenrekisterin hoitajalle mikäli yhteystietosi muuttuvat tai mikäli haluat erota seurasta.

Tietoa seurastamme löydät kotisivuiltamme ja facebook-palstaltamme.

Alla on lueteltuna joitakin tärkeimpiä asioita, joita toivomme sinun tietävän ja muistavan seurastamme.

Ajot ja lähtöpaikat: Klubissa järjestetään monenlaisia ajoja. Ajojen lähtöpaikat ja –ajat on merkitty kunkin ajon omalle sivulle. Ole täsmällinen aloitusajan suhteen ja tule ajoihin fillari hyvissä säädöissä, renkaissa riittävästi ilmaa ym. Virallisten ajojen lisäksi klubilaiset järjestävät omatoimisesti ns. ”varjoajoja” yleensä kotipaikkojensa läheisyydessä. Ajoseuraa voi kysellä facebookissa.

Ajokäyttäytyminen: Klubilaisten oletetaan noudattavan MTBCF ry:n eettisiä periaatteita, joista tärkeimpinä nostettakoon esille ajokavereiden, luonnon ja toisten ulkoilijoiden kunnioittaminen. Ajamme siis porukassa rennolla meiningillä ja pidämme huolta toisistamme (esim. etenemme hitaimman vauhdin mukaan, ratkomme yhdessä pyöräteknisiä pulmia ja autamme onnettomuuden sattuessa). Liikumme luonnossa valmiilla poluilla, emme riko maastoa tarkoituksenmukaisesti esim. lukkojarrutuksilla. Suhtaudumme avoimesti muihin poluilla liikkujiin, tervehdimme ja annamme tilaa.

Noudatamme ajoissa myös Bikettiä, klubin ajosäännöstöä. Tutustu ohjeisiin huolella ennen ensimmäiseen ajoon osallistumista!

Ajossa mukana: Varaa ajoihin mukaan riittävästi juomaa ja pientä purtavaa (esim. energiapatukoita, pähkinöitä). Viikoittaisissa ajoissa ei välttämättä pidetä varsinaisia evästaukoja esim. paikoissa, joista saa ostaa syötävää tai juotavaa. Lisäenergiaa voi olla hyvä nauttia matkan varrella. Retkiajoissa pidetään yksi tai useampi evästauko, joissa retkestä riippuen ruokaillaan omien eväin tai jossakin kahvilassa, huoltoasemalla tms. Taukojen vuoksi on hyvä pitää repussa jonkin verran rahaa. Lisätietoa retkistä ja muista ajoista löytyy facebookin puolella ajon lähestyessä.

Repussa on hyvä kantaa myös peruskorjaustarvikkeita. Välttämättömimmät tarvikkeet, jotka kaikilla on oltava mukana, ovat: vararengas tai matosetti ja välineet renkaan vaihtamiseen (pumppu, rengasraudat) sekä takavaihtajan korvake. Ketjujen pikalukkojakin tarvitaan yllättävän usein. Myös ensiapulaukun (voit ostaa valmiin pienen ja täydentää sitä tai koota kokonaan itse) kantaminen repussa on suositeltavaa. Haavereita sattuu silloin tällöin, joskus isompiakin, ja puhdistus- ja sitomisvälineet ovat tarpeen. Ei kannata luottaa siihen, että kaverilla on.

Tiedotus: Klubin asioista tiedotetaan pääasiassa kotisivuilla ja facebookissa. Ajojen ja tapahtumien päivämäärät löytyvät niiden omilta sivuilta, ajankohtaisista asioista ilmoitetaan yleensä myös etusivun alalaidassa olevalla ”Uutiset” -palstalla. Myös facebookkiin tulee tietoa tapahtuminen ja ajojen lähestyessä.

Hallitus ja vuosikokoukset: Klubin hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 4-6 varsinaista jäsentä ja varajäsentä. Hallitus kokoontuu noin 7 kertaa vuodessa. Kokouksissa käsitellään toimintaan liittyviä asioita ja ne ovat kaikille jäsenille avoimia. Kokouspöytäkirjat laitetaan mahdollisimman pian kokouksen jälkeen jäsensivuille jäsenten luettavaksi. Sääntöjen määräämiä vuosikokouksia klubilla on kaksi, toinen maaliskuussa ja toinen marras-joulukuussa.

Osallistuminen toiminnan järjestämiseen: Koska klubi toimii vapaaehtoisvoimin, on tärkeää, että mahdollisimman moni osallistuu kykyjensä mukaan myös toiminnan järjestämiseen. Kuka tahansa klubilainen voi esim. vetää ajon.

Mikäli haluat edustaa MTBCF ry:ta kokouksessa tai muussa tilaisuudessa tai ottaa yhteyttä johonkin tahoon klubin nimissä, sinun tulee kertoa suunnitelmistasi ja tilaisuuteen/yhteydenottoon liittyvistä ajatuksistasi hallitukselle. Hallitus antaa antaa sinulle valtuudet toimia klubin edustajana, jos katsoo asian sopivan MTBCF ry:lle. Ilman hallituksen valtuutusta kukin ottaa kantaa omissa nimissään, seuran jäseninä.

Mikäli sinulla on kysyttävää klubin käytännöistä, kysy ajoissa kokeneimmilta ajokavereilta tai hallituksen jäseniltä.

Tervetuloa mukaan! Toivomme, että viihdyt seurassamme!