Junnujen kilpailutoiminta

Verrattuna vaikkapa jalkapalloon tai jääkiekkoon, maastopyöräily kilpailulajina on Suomessa melko pieni. Tämä on nuorille monelta kantilta hyvä asia, koska pyöräilyä voi harrastaa ihan vain harrastamisen ilosta. Fillarinappulakoulussa ja Junnujen Viikkoajoissa on jokaisella hauskaa omista taidoista riippumatta.

MTBCF kannustaa nuoria osallistumaan kilpailutoimintaan, jota Helsingin seudulla järjestetään nuorillekin oikein mukavasti. Me allekirjoitamme lausahduksen: ”Kilpaileminen on tärkeää, voittaminen ei!”. MTBCFn tavoitteena ei ole klubin menestys eikä edes nuorten kuljettajiemme kilpailumenestys. Kilpailut ovat hieno tapa kehittää omia taitojaan ja myös tavata muita maastopyöräilystä innostuneita nuoria. Kilpailemisen on siis tarkoitus tukea hyvää harrastusta ja opettaa uusia taitoja pyörän päällä, eikä suinkaan toisin päin. Nuorten maastopyöräilykisoissa pärjää mainiosti ”tavallisella” maastopyörällä, eikä taitojen tai fyysisen kunnonkaan tarvitse olla huipussa.

MTBCF ei järjestä kisakuskeille erillistä valmennusta, ohjausta ja harjoitusta tarjotaan Fillarinappulakoulussa ja Junnujen Viikkoajoissa. Kyytipaikkoja kilpailupaikoille on mahdollista saada kisoja aktiivisesti kiertävien autoissa.