4K-retkiajo

4K: Keskuspuisto

Helsingin keskuspuisto on loistava ympäristö maastopyöräilyyn! Jos et usko, niin tässä on tilaisuutesi nähdä itse: La 31.8. Mountain Bike Club Finland järjestää 4K nimellä kulkevan retkiajon Helsingin Keskuspuiston ja Ylästön teknisessä maastossa. Lenkille osallistuminen on ilmaista, joten ainakin hinta/laatu-suhde tulee olemaan kohdallaan. Et myöskään tarvitse MTBCF:n jäsenyyttä, vaan tapahtuma on kaikille avoin.

Mukaan mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Toivomme mukaan erityisesti teitä, jotka ette ole vielä pahemmin tutustuneet näihin polkuihin. Ajo ei kuitenkaan sovellu aloittelijoille. Kukin ajaa omalla vastuulla ja kypärä päässä. Ajo kestää useamman tunnin, ryhmästä riippuen. Eväitä ja juomaa mukaan sekä tarvittavat välineet (mm. sisuri, korvake, ketjulukko, pumppu…) Kahvila-/ravintolataukokin on ajon aikana, kuten myös vedentankkausmahdollisuus reitin varrella.

Kokoontuminen Pirkkolan liikuntapuiston juoksuradan portailla klo 10.30 alkaen, josta jakaannumme ryhmiin. Startti 11:00.Ryhmiä on 8, leppoisammasta menosta tekniseen tai hieman pidempikestoiseen. Myös sähköpyörille on oma ryhmänsä, ja hiekkatieajoakin on tarjolla. Mahdollisuus myös osallistua osaan matkaa, sillä lähtöpaikalle pääsee helposti siirtymiä pitkin ja myös ohitetaan useimmissa tapauksissa kesken lenkin.

Ajon päätteeksi on mahdollisuus ilmaiseen peseytymiseen jäähallin pukukopeilla klo 22 saakka tai halutessaan voi mennä uimahalliin saunomaan pienellä maksulla. Pyöränpesumahdollisuus selviää myöhemmin. Myös uimahallin kahvila on auki klo 20 saakka, josta saa sämpylän lisäksi myös hampparia ja kanakoria.

Jos tulet kauempaa, niin huomioi, että nämä HKP-kilometrit ovat mahdollisesti rankempia kuin kotiseudullasi. Siirtymää ei oikeasti ole juuri yhtään, mutta juuria, kiviä, kalliota ja korkeuseroja kyllä löytyy. 100 % reitistä on kyllä ajettavissa, tunkkaamaan ei taitava kuski joudu.

Ilmoittautumassa voi käydä 15.8. mennessä osoitteessa:
https://forms.gle/HiWwwEWfxD6ARgvZ9

Ryhmäkoot pidetään järkevinä polkujen teknisyydenkin takia. Tervetuloa nauttimaan pääkaupunkiseudun mahtavista ja haasteellisista poluista aina kallioista maalaismaisemiin!

Kesäterveisin, Mtbcf

4K nimi tulee neljän kaupungin kierroksesta, kaupunkeja tosin kertyy 2-4 riippuen vuosittaisesta reitistä.

Tarkemmat ryhmäkuvaukset:

Johanna: Helpoin ja lyhin kierros. Ei tarvitse uskaltaa ajaa jännistä paikoista, ja vauhti pidetään maltillisena (mennään hitaimman mukaan). Pidetään runsaasti taukoja. Tähän ryhmään voi liittyä, vaikkei kovin paljon ajokokemusta olisi vielä kertynytkään. Käydään ensin kääntymässä Laaksossa, ja tullaan sitten takaisin Pirkkolaan. Jos voimia vielä riittää, käydään kääntymässä pohjoisen suunnassa samanmoinen lenkki.

Harri: Teknistä maastoa ja hikeä kohtuullisella tahdilla ja matkalla. Sopii hyvin kaikille jos ei ihan aloittelijoille.

Markus: HKP:n MTB-polkujen turistikierros. Käydään kurkkaamassa kaikki jännäpaikat, jotka voi halutessaan myös suorittaa, ja ajellaan parhaat polut. Suositellaan henkilöille, joilta löytyy kunnolla maastopyöräilykokemusta, mutta joille HKP ei ole entuudestaan tuttu. Pysähdytään pizzalle lenkin loppupuolella.

Antti: Normipolkua ja kalliota HKP:stä länteen Espooseen asti. Teknisyyden puolesta sopii vähemmän ajaneille. Vauhti maltillinen, mutta nousuja ei kierretä. Kokonaisaika 3-4 tuntia. Tauko jossakin, mistä saa tarvittaessa ostettua evästä.

Kai: HKP parhaita paikkoja etsien ja ajaen. Käydään muutamilla alueen jännemmillä paikoilla ja ajetaan niitä maun mukaan. Laakso, takaisin ja vielä lenkki Ylästön suuntaan. Matkalla munkki/kaffe/muu tauko ja vetäjä on perso oluelle, joten jos sellainen jostain lenkin loppupäästä löytyy, niin pysähdymme. Ei sovellu aloittelijoille, mutta ei tarvitse olla mikään huippukuski! Surkealla kelillä lenkki saattaa hieman typistyä. Sisältää piirteitä runsaasti ryhmistä ”Markus” ja ”Teemu”.

Teemu: Rymistelyryhmä “enduro”, ajetaan HKP päästä päähän (suunta vielä päättämättä, mutta lähtöpaikka ohitetaan noin puolivälissä) ja matkalta parhaat laskut sekä flowpätkät vauhdilla, nousut vähän rauhallisemmin. Sisältää teknistä ajoa vähäisillä tauoilla, sopii siis parhaiten kokeneemmille ja kohtuukuntoisille. Tarkoitus ei ole jäädä speksailemaan, vaan lähinnä nauttia jatkuvasta ajosta HKP:n ykköspoluilla. Renkaisiin riittävästi ilmaa ja suosituksena insertti ainakin taakse, reitiltä kun tulee löytymään mm. kovavauhtisia kivikoita. Energiatäydennykseen nopeasti syötävä eväät on pop (keksit, patukat, jne.), mahdollisesti käydään myös munkkikahvilla 

Marika: Kuivalla kelillä eeppinen, eli ajetaan pitkään ja hartaasti, myös teknisiä kohtia osuu reitille eli soveltuu lajia pidempään harrastaneille. Kesken lenkin on mahdollista jättäytyä helposti poiskin. Liukkaan kelin sattuessa ajetaan lyhyempi versio. Vauhti ei ole hidas, mutta sellainen, että jaksaa vääntää kampea useamman tunnin. Kaffepaussi on tottakai!

Tomi: Sähkäriryhmä ajaa ensin pohjoiseen leppoisan ripeää vauhtia koluten kaikki hauskat spotit, osin vaativaakin maastoa, mutta kaikesta selviää tunkkaamalla, jos ei ajamalla mene. Ei kuitenkaan aivan aloittelijoille.Jos akuissa riittää virtaa, niin ajetaan vielä lähtöpaikan kautta etelän kalliolle. Pohjoisen lenkki noin 25km ja etelän 10km. Taukoja sopivasti ja kahvipaussi pidetään.

Pasi Gravel grinding-ryhmä ajelee hyvällä retkeilyvauhdilla n. 70km reitin asvalttia vältellen, ajon kesto arviolta 4-6 tuntia. Luvassa ainakin jokimaisemaa, metsäautotietä ja ehkä vähän polkuakin. Fatbike ei ehkä ole sopivin peli tälle retkelle, mutta hyväkuntoinen ajaja pärjää varmasti XC-pyörälläkin, jos tallissa ei ole cycloa tai GG:tä. Geelejä ei tarvitse kiskoa hiki hatussa, vaan käydään varmuudella jossain mukavassa taukopaikassa syömässä. Sen verran ollaan sokerista, että jos ennusteet lupaavat varmaa, jatkuvaa sadetta, niin vaihdetaan paksumpiin kumeihin ja hajaannutaan mielummin muihin ryhmiin ajamaan maastoa.