Toiminta

MTBCF:llä on monenlaista toimintaa, josta jokainen löytää varmasti mieleisensä.

Ajot

Klubin suosituinta toimintaa ovat erilaiset ajot. Ympäri vuoden järjestetään viikoittain viikkoajot ja klubikruisinki. Kesäkaudella harjoitellaan säännöllisesti myös 4K-reittiä. Ajotekniikkaa hiotaan yhdessä satunnaisesti järjestettävissä tekniikka-ajoissa. Pimeään vuodenaikaan järjestetään pimeäajoja, joissa käytetään ajovaloja polkujen valaisuun. Ajot lähtevät eri paikoista ympäri pääkaupunkiseutua. Aivan aloittelijoille järjestetään kesällä opastusta maastoajoon aloittelijoiden ajoissa.

Viikoittain järjestettävien ajojen lisäksi ajetaan retkiajoja, jotka kestävät yhdestä päivästä useampaan päivään ja ovat usein TOF -henkisiä eli leppoisaa maastopyöräilyä ilman kiirettä ja turhaa repimistä. Ympäri vuoden järjestetään myös tasamaa-ajoja.

Jokaisessa ajossa on vastuullinen vetäjä eli henkilö joka tuntee ko. paikan reittejä sekä peränpitäjä, joka varmistaa sen että kaikki pysyvät mukana porukassa. Toisinaan ajot ovat ns. OKMHRM (onkokelläänmitäänhyvääreittiämielessä) -tyylisiä ajoja, joissa vetäjä löytyy lähtöpaikalle tulleista kuskeista. Metsään mennään yhtenä porukkana ja sieltä tullaan myös pois yhdessä. Ketään ei jätetä oman onnensa nojaan ja vauhti määräytyy hitaimman kuskin mukaan. Mahdolliset ongelmatilanteet ratkotaan yhdessä tuumin.

Kilpailutoiminta

Erilaisten ajojen lisäksi MTBCF on mukana kilpailutoiminnassa. Klubista löytyy kisaajia lähes kaikkiin pyöräilyn muotoihin. Kisaajat voivat hakea seuralta tukea kisakuluihinsa. Klubi järjestää vuodessa keskimäärin kahdet kilpailut.

Muu toiminta

MTBCF järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, joissa voi tavata muita klubilaisia rennoissa ja hauskoissa merkeissä. Syys-, talvi- ja kevätkaudella kuntoaan voi pitää yllä pelaamalla klubilaisten kanssa sählyä.

Keväällä 2004 aloitti toimintansa Fillarinappulakoulu (FNK), jonka tarkoituksena on saada ala-asteikäiset tytöt ja pojat viihtymään pyöräilyn parissa, mukavassa seurassa.

Seura tekee yhteistyötä mm. kuntien ja Metsähallituksen kanssa maastopyöräilyn olosuhdeasioissa.

Työkalujen ja tarvikkeiden lainaus

MTBCF lainaa jäsenilleen maastopyörien remontoinnissa tarvittavia erikoistyökaluja ja muita lajivälineistöä. Tällä hetkellä lainattavissa on:

Shockwiz
Rihtauspukki & kireysmittari
Korvakkeensuoristustyökaluja
Pressfit bottom bracket työkalut
Star nut asennustyökalu
Pyörälaukkuja
Rungon laakerien prässäys / irrotustyökalusetti
Sahaohjuri
MTB-hopper (siirreltävä hyppyri)
Kottikärryt
Maali & lähtö-banderollit
Megafoni
Lapiosetti
Specialized Command Post bushing tool / S165300014″
Crown race tool