Sivu 1/2

Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Ke 15.01.2014 21:45
Kirjoittaja Jaakko
Herkkä tuntuma sisätiloista sanoo että järvet taitavat olla paraikaa jäätymässä, mikä tarkoittaisi että viikonloppuna voisi hyvinkin jo päästä kokeilemaan jäiden kestävyyttä. Onko ulkonaliikkujilla havaintoja esim. Saarijärven suunnasta? Oma aikatauluni sallisi viilettelyä lauantaiaamusta.

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Pe 17.01.2014 14:01
Kirjoittaja Jaakko
Ennustekartta lupailee niin hyvää että kokeilemaan on lähdettävä. Ajattelin lähteä Saarijärven vierestä Vaakkoin ulkoilualueen parkkikselta lauanataiaamuna klo 10:00. Onko mukaan lähtijöitä? Saa liittyä mukaan myös muilla kuin luistimilla, kunhan vauhdissa pysyy mukana. Jäävaraus ;)

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: La 18.01.2014 15:15
Kirjoittaja Jaakko
Tulokset: yksin liikkeellä, jäällä pilkkijöitä ja lopetellessa pari luistelijaa lisää. Jäätä n. 10cm, keli ohutta lumikerrosta lukuunottamatta täydellinen. Lumikin lähinnä kosmeettinen haitta, miten sen nyt ottaa... Toivottavasti ensi viikonloppuna vielä uudestaan!

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Ti 21.01.2014 20:14
Kirjoittaja Heidi
Mites Jaakko ja muut retkiluistelijat (Marcus?!!). Pääsettekö luistelemaan ensi viikonloppuna? Jäät senkun paranevat paranemistaan :biggrin: Kumpana päivänä? Täällä olis yks innokas osallistuja!

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Ke 22.01.2014 13:44
Kirjoittaja Jaakko
Mukava olisi käydä ja saada vähän seuraakin. En ole vielä viikonlopun menoja miettinyt mutta varmasti jompana kumpana päivänä onnistuu. Itse en lähde veturiksi kuin järven jäälle, merikokemukseni on jäitäkin ohuempaa. Onko sama Saarijärvi sopiva? Sieltähän voi tehdä pistoja viereisille lammillekin.

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Ke 22.01.2014 19:17
Kirjoittaja MN
Meikä on täysillä mukana sunnuntaina, lauantai menee valitettavasti muissa merkeissä.

Lisäksi ajattelin ottaa perjantai-iltapäivän vapaata ja suunnata jäälle. Lähtö perjantaina klo 11.00. Ota yhteyttä suoraan, jos kiinnostaa lähteä mukaan, sillä olen huomispäivän reissun päällä.

Sunnuntaina lähtö esim. klo 09.30. Kummankin päivän lähtöpaikat tarkentuvat vielä huomisten tiedustelujen pohjalta.


- M -

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Ke 22.01.2014 20:47
Kirjoittaja Heidi
Hieno homma, että seuraa löytyy! Sunnuntai klo 930 sopii oikein hyvin! Ilmoittelethan vaan paikan, missä tavataan! Ja jos on ajatusta kestosta (osaa varautua riittävillä eväillä). Hieno homma! Jaakko varmaan mukana kans?

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: To 23.01.2014 13:44
Kirjoittaja Jaakko
Sunnuntai varmistui minullakin paremmaksi ajankohdaksi. 9:30 on oikein hyvä aloitusajankohta. Minne suunnataan?

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Pe 24.01.2014 10:03
Kirjoittaja MN
Lähden tänään tarkastamaan jäät Lauttasaaren eteläpuolelta. Raportoin illalla, miltä tilanne näyttää ja lyödään sitten kiinni suunta, johon mennään.


- M -

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Pe 24.01.2014 20:59
Kirjoittaja MN
Olimme tänään erään kaverin kanssa luistelemassa Vattuniemestä Miessaaren länsipuolelle ja takaisin. Jäät ovat kahtalaisessa kunnossa - osittain erinomaisesti luisteltavaa todella hyvää jäätä, toisaalta tasan Melkki-Käärmesaari-Miessaari eteläpuolella oli todella houkuttelevaa jäätä, joka oli vasta parin päivän ikäistä, eikä kestänyt mitään. Eräät muut luistelijat kertoivat, että eteläinen jääalue oli lähtenyt viikolla tuulien kanssa, ja ehtinyt jäätyä vasta pari päivää - todella petollista etenkin, kun alueella oli ohuelti pakkaslunta.

Edellä mainitusta tulemmekin keikan suurimpaan oppiin - älä koskaan liiku jäillä yksin, ja pidä aina asialliset turvavarusteet mukana! Långholmenin pohjoispuolen rannassa, jossa jäät muuttuivat petollisen heikoiksi törmäsimme kahteen luistelijaan, jotka yrittivät auttaa yksinäistä luistelijaa, joka oli vajonnut jäihin. Herran henki oli kyllä 100 % pelastushelikopterin varassa, oli jo sen verran heikossa kunnossa kun saavuimme paikalle. Tarina päättyi nähtävästi onnellisesti.

Summa summarum, sunnuntaina voisi ihan hyvin lähteä liikkeelle esimerkiksi Hanasaaresta, ja suunnata sieltä Suvisaariston suuntaan ja sieltä Porkkalanniemeä pitkin etelään. Olisi hienoa katsoa miten pitkälle etelään nyt pääsee, ja tulla pois kyydillä - saatteko järjestettyä kuskia?

Aurinko näyttää nousevan jo hieman ennen yhdeksää, joten esitän tapaamista Hanasaaren kurssikeskuksen pysäköintialueella sunnuntaina klo 09.00. Jos joku haluaa tulla mukaan fillarilla, onnistuu sekin. Nopeus on suurin piirtein sama kuin luistimin, ja luistelijasaattue tarjoaa hyvän turvan.


- M -

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: Pe 24.01.2014 21:50
Kirjoittaja Heidi
Kuulostaa jännältä ja hyvältä! Oletko katsonut tuulen suuntia? Onkohan tiedossa myötä-vai vastatuulta? Mitenköhän vauhti sopii tällaiselle pitkään taukoilleelle, jonka kuntohuippu vasta odottelee tuloaan? Ilmeisesti auringon laskuun asti tarkoitus jatkaa eli eväitä reippaasti mukaan! Kuinkahan paljon porukkaa tulossa? Palstalla ilmoittautunut toistaiseksi minä ja Jaakko. Minä en valitettavasti saa kyytiä kotipuolesta. Viimeksi, silloin vuosia sitten, taisimme tulla Porkkalanneimestä takseilla.

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: La 25.01.2014 16:59
Kirjoittaja Jaakko
Kello yhdeksän sopii lähtöajaksi. Ihan auringonlaskuun saakka ei toivottavasti tarvitse jatkaa, vai? Ajallisesti sen kummemmin kuin matkallisestikaan :) Tuuli kohtalaista, aluksi lounaasta eli vastaisena ja päivän mittaan etelän kautta illaksi lännen suuntaan kääntyvänä, eli jos pitkään jatketaan niin takaisinkin saa nauttia vastatuulesta. Minulle kävisi myös takaisin kääntyminen ja myötätuulessa fiilistely, mutta varmaan hieman jääolosuhteetkin tähän vaikuttavat. Kyytiäkään en saa kotipuolesta järjestymään.

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: La 25.01.2014 17:56
Kirjoittaja Heidi
Mua on alkanut vähän epäilyttää osallistuminen, vaikken vastauksia kysymyksiini ole vielä saanutkaan. Tulee ehkä olemaan liian pitkä ja raskas. Kesken poistuminen lienee hankalaa... Jos ei retki ala vaikuttaa kevyemmältä, pitää jättää väliin. Vaikka ihan varmasti mahtava reissu ja seikkailu olisi!

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: La 25.01.2014 22:19
Kirjoittaja Jaakko
Sanottakoon että ei minullakaan tavoitteena ole mikään superpitkä päivä. Liikunta-aktiviteetit ovat viime vuosina jääneet kovin vähiin eli ylipitkä suoritus menisi todennäköisesti ihan sisulla läpäistäväksi, mieluummin tällä kertaa käännyn ympäri ajoissa ja palaan virkeänä kotiin.

Re: Retkiluistelua viikonloppuna?

Lähetetty: La 25.01.2014 22:31
Kirjoittaja Heidi
Sain Marcuksen kiinni puhelimitse ja seuraavaa tietoa: Mennään fiiliksen mukaan ympyrälenkki, koska kyytiä ei ole. Kilometrejä tolkullinen määrä ei taannoiseen Porkkalan retkeen verrattavaa. Meitsi mukana siis!